Case study

Problem

Aplikacije za inventory management nisu novost. Neke od funkcija za upravljanje skladištem su implementirane u aplikacije za financijsko knjigodstvo, neke su dio velikih i skupih programskih paketa. No, što ako nam treba jednostavno skladište koje ne ovisi o tome da li smo tvrtka, obrt ili fizička osoba? Zapravo, bilo je potrebno riješiti problem sortiranja nekoliko desetaka kutija sa različitom robom. Također bilo je bitno da se unos i pregled artikala može odraditi sa bilo kojeg uređaja.

aplikacija-inventory wireframe

Postupak izrade aplikacije

aplikacija-inventory izgled

Odabir rješenja za ovakav problem je pao na web aplikaciju temeljenu na PHP programskom jeziku, odnosno cloud rješenje. Prednosti su očite - jednostavnost pristupa, sigurnost i neovisnost o hardveru. Izrađen je jednostavan unos artikala koji omogućava unos slika, barkoda i ostalih parametara poput kategorije, lokacije i branda. Omogućena je i izrada izdatnica, odnosno višestruko oduzimanje artikala u jednom potezu.

Rješenje

Problem neorganiziranog skladišta je riješen. Svaki artikal ima svoj ID broj i svoje mjesto u skladištu čime se poslovanje unaprijedilo i ubrzalo. Sa svega nekoliko klikova moguće je dodati artikal na zalihu, smanjiti zalihu ili promijeniti opis, i to sve na više različitih uređaja povezanih na internet.

aplikacija-inventory finalno