Case study

Zašto mobilna aplikacija?

Bolje je pitanje zašto ne mobilna aplikacija? Više ne živimo u vremenima kada su novine, časopisi, radio i televizija naš prozor u svijet. Internet je promijenio sve, a broj aktivnih korisnika smartphonea svakim danom raste, te više ni godine života nisu prepreka da bi se upoznavalo sa pametnim telefonima i pretraživalo informacije koje se nalaze u našem džepu.

Najjednostavniji način za pronalazak informacija o nekom mjestu, događanjima, lokacijama i sl je instaliranje mobilne aplikacije. Ono oduzima svega nekoliko sekundi našeg vremena a onda jednim klikom ima sve informacije na dlanu.

lopar-tourist-guide wireframe

Proces

lopar-tourist-guide izgled

Aplikacija je zapravo mala priča o mjestu Lopar, a ujedno informira korisnika gdje može fino pojesti, zabaviti se, igrati odbojku na pjesku i, napokon, prenoćiti. Informacije o turističkoj zajednici, vremenskoj prognozi, dnevnom tečaju, plovnim redovima trajekata i važnim brojevima telefona u slučajevima nužde se nalaze na jednom mjestu.

Budući da se ponuda smještaja mijenja ili nadopunjuje na godišnjoj razini, pa tako i ugostiteljski objekti i kalendar događaja, bilo je potrebno napraviti CMS korisničko sučelje gdje će administratori uređivati podatke koji se ažuriraju trenutno.

Finalno rješenje

Mobilna aplikacija Lopar Tourist Guide nakon popunjavanja sadržaja kroz CMS sučelje dostupna je korisnicima iOS i Android uređaja.

link za iOS

link za Android

lopar-tourist-guide finalno